SMOOTHIE ENERGIZANT ÎNAINTE DE ANTRENAMENT

Recomand consumul acestui smoothie cu cel puțin o oră înainte de antrenament. De asemenea, el poate înlocui cu succes micul dejun. Nu-l consumați seara sau după antrenament.

REȚETĂ:
0,5 litri de apă plată
căpșuni sau zmeură (proaspete sau congelate)
2 banane
ananas sau un măr
1 lămâie
3 linguri de semințe de chia
3 linguri de semințe de cânepă
miere (după gust)

De ce combinația aceasta?

Fructele sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, oferind energie. De exemplu, studiile au arătat că două banane consumate înainte oferă suficientă energie pentru a duce la bun sfârșit un antrenament intens de 90 de minute. Combinația de fructe vă va alimenta organismul cu destui carbohidrați astfel încât să aveți suficient ”combustibil” pentru un randament sporit.

Semințele de chia ar trebui să fie nelipsite din dieta oricărui sportiv, deoarece conțin mai multe proteine decât orice alte semințe, precum și mai mult calciu, antioxidanți, fier sau potasiu decât orice aliment considerat punct de referință în categoria sa.

Semințele de cânepă conțin proteine în proporție de 34%, iar doza de trei linguri din smoothie reprezintă 68% din consumul de referință pentru un adult. De asemenea, acestea au un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați (cu un raport ideal între Omega 6 și Omega 3), sunt bogate în vitamine E, fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru și mangan.

Mirabela

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *