MATE & VIKTOR ANTALICS: VREM SĂ OBŢINEM AL TREILEA DAN ÎN 2019, ÎN OLANDA

ak masters, ashihara karate, ashihara, arte martiale, full-contact, aiko, ashihara international karate organization, ungaria, karate
Foto: Facebook Mate Antalics

Mate şi Viktor Antalics, din oraşul Győr (Ungaria), sunt doi sportivi de Ashihara-Karate, membri ai organitaţiei Ashihara International Karate Organisation (AIKO), a lui Dave Jonkers. Ei au început practicarea acestui stil de arte marţiale în 2000 (sub îndrumarea lui sensei József Mosonyi). În acelaşi an au intrat în contact cu fotbalul şi dansurile, dar la un moment dat au trebuit să aleagă un singur sport, astfel decizând că luptele full-contact li se potrivesc cel mai bine. În prezent, ei fac CrossFit, sprinturi şi aleargă distanţe lungi.

“Părinţii noştri, care ne-au susţinut dintotdeauna, şi-au dorit ca sporturile de contact să devină cea mai importantă activitate din vieţile noastre. Ashihara-Karate este un stil de arte marţiale foarte complicat, deoarece necesită mereu concentrare, forţă, îndemânare şi rezistenţă, dar înainte de orice trebuie să cunoşti mulţimea de tehnici. În 90% din situaţii ne antrenăm împreună. Cred că cea mai importantă parte dintr-o luptă este să realizezi situaţia în care te afli, să te adaptezi acesteia şi să te autodepăşeşti”, a declarant Mate Antalics.

În 2018, “Tabăra internaţională de antrenamente pe timpul verii” (International Summer Training Camp) va fi organizată în localitatea Balatonlelle (Ungaria), ambii sportivii aşteptând cu entuziasm perioada respectivă, deoarece un asemenea eveniment reprezintă o bună oportunitate de a interacţiona cu sportivi practicanţi ai altor stiluri de arte marţiale şi de a face schimb de experienţă. “Planurile noastre pe termen lung constau în obţinerea gradelor de 3 Dan, anul viitor, în Olanda. De asemenea, câţiva elevi ai noştri sunt aproape de a ajunge la centurile negre, aşadar principalul nostru obiectiv este de a-i ajuta să reuşească. Considerăm că aceasta reprezintă o modalitate proprie de autodepăşire, de a studia, de a lua parte în demonstraţii publice şi de a răspândi pasiunea noastră pentru Ashihara-Karate”, a concluzionat Viktor Antalics.

În luna noiembrie a.c., Campionatul Mondial AIKO va fi organizat în Ungaria, fiind pentru a doua oară când un asemenea eveniment, de o importanţă majoră, va avea loc în această ţară, după Campionatul Mondial NIKO din 2014. Ambii sportivi intenţionează să participe în cadrul acestei competiţii, dar din cauza activităţilor profesionale, ce le solicită mult timp, n-au luat deocamdată o decizie. Însă ei au promis că elevii lor se vor afla pe tatami şi vor fi pregătiţi pentru a-şi câştiga categoriile de concurs.