DAVE JONKERS: „SCOPUL AIKO ESTE A RĂSPÂNDI CUNOAȘTEREA, A INSPIRA MEMBRII ȘI A CREA ARMONIE ÎN CADRUL ORGANIZAȚIEI”

ak masters, ashihara, karate, ashihara karate, ashihara-karate, arte martiale, full-contact, aiko, aiko ashihara, ashihara international karate organisation, dave jonkers

De la începutul anilor 1990, un grup european s-a separat de organizația japoneză din cauza politicilor utilizate. În ceea ce mă privește, sunt implicat în lumea artelor marțiale de 50 de ani, iar în ultimii 30 – în Ashihara-Karate. Din aceștia, mai bine de 22 de ani am intrat în contact cu societatea și cultura din Japonia, participând în competiții de karate, Kudo (Daidōjuku), K-1, Pancrase și Pride, acumulând astfel numeroase experiențe.

N-aș dori să mă raportez la abordările altor organizații, deoarece destule puncte de vedere au fost exprimate în mediul online. Din păcate, unele aruncă „cu noroi” în altele, iar rezultatul constă în nemulțumire și separare. Oricine a urmărit evoluția AIKO de-a lungul timpului poate confirma faptul că înregistrăm o creștere puternică, iar atunci se naște întrebarea asupra cauzelor…

În primul rând, AIKO este o organizație foarte accesibilă din punct de vedere al costurilor, de la cele ale examenelor / participărilor competiționale și până la avantajele oferite membrilor pe viață. Banii nu constituie principala noastră motivație! Eu nu călătoresc la „business class”, nu cer bani de cheltuială, iar în cele mai multe din cazuri îmi plătesc singur deplasările.

Forța care ne împinge înainte, pe mine și pe ceilalți membri, este de a răspândi cunoașterea, de a inspira oamenii și de a crea armonie în cadrul unei organizații democratice în care afiliații își pot expima liber voința. Drept urmare, practicanți ai noștri sunt prezenți în MMA, Kickboxing ori alte ramuri sportive, lărgindu-și orizonturile, și-i susținem din acest punct de vedere. Nu ne închidem într-un „regat” al nostru și avem deschidere spre oricine / orice contribuie la dezvoltarea practicanților. Pentru a îndeplini acest obiectiv, un grup experimentat asigură bunul mers al lucrurilor.

Într-o opinie anterioară am afirmat că armonia și aducerea împreună a oamenilor prin intermediul sportului reprezintă principalul scop al organizației AIKO (click aici). Mă simt responsabil pentru fiecare membru și vreau să păstrez legătura cu fiecare „branch” sau instructor și să intru în contact cu informațiile, ideile și lucrurile care au loc în cadrul desfășurării activităților acestora, de aceea încerc să-i vizitez cât mai des și să-i susțin atunci când este posibil.

Dave Jonkers