CEL MAI BUN LUCRU ÎN ASHIHARA-KARATE CONSTĂ ÎN EXISTENȚA MAI MULTOR ORGANIZAȚII INTERNAȚIONALE

ak masters, ashihara, karate, ashihara karate, arte martiale, full-contact, sport
Foto: Pixabay

Pentru AK MASTERS, anul 2018 a fost evolutiv, în special datorită faptului că am mutat „centrul de greutate” dinspre analize generale despre mișcarea Ashihara-Karate înspre persoane reprezentative pentru acest stil de arte marțiale. Prin urmare, seria de interviuri „Dincolo de tatami” a constituit un pas înainte pentru atingerea obiectivului propus, și anume crearea unei platforme online prin intermediul căreia se dezbat subiecte de actualitate și de interes pentru toți cei implicați în acest domeniu. Și, cel mai important, oamenii au avut garanția că se pot exprima liber, că sunt importanți, că opiniile le sunt ascultate și promovate. Nu pot decât să vă mulțumesc tuturor celor care ați acceptat invitațiile mele la dialog și aștept cu entuziasm viitoarele întâlniri cu persoane deschise și dornice să contribuie la realizarea în adevăratul sens al cuvântului a unei familii universale Ashihara-Karate, indiferent de organizație.

Pentru că ne aflăm în perioada când ne stabilim noi obiective, vă spun sincer că și în 2019 îmi doresc să fiu aproape de oameni. Vreau să particip la cât mai multe evenimente din lumea Ashihara-Karate și să relatez emoțiile voastre, transpuse atât în reușite, cât și în eșecuri. Și-mi mai doresc concretizarea principalului scop pentru care am lansat acest blog în 2017, însă nu voi da detalii acum, pentru că intenționez să vă surprind. Sper că plăcut! Știu că sună… misterios, dar în ultima perioadă m-am dedicat foarte mult acestuia și cred că ați observat, deoarece frecvența postărilor s-a diminuat semnificativ. Nu vă faceți griji, n-am renunțat! AK MASTERS constituie proiectul cu care mă identific, în care investesc multă pasiune și care-mi oferă posibilitatea de a mă manifesta așa cum doresc, fără a fi constrâns de tot felul de ierarhii opozabile. Este un sentiment foarte plăcut, mai ales că și eu, la fel ca voi, mi-am desfășurat activitatea sportivă supunându-mă unor reguli pe care, de multe ori, le-am considerat aberante.

Nu în ultimul rând, anul 2019 va veni cu o nouă regândire a politicii editoriale. Poate puțin mai individualistă, având în vedere consumul imens de energie pe care l-am depus de la lansarea blogului și până în prezent pentru a face diverși indivizi să înțeleagă necesitatea realizării unei comunități online în jurul stilului de arte marțiale Ashihara-Karate, eforturi ce s-au finalizat de multe ori cu dezamăgiri. Totuși, au existat și oameni receptivi, în special din generația tânără, care au dat dovadă astfel de personalitate neconsiderând că-și compromit imaginea prin apariția pe AK MASTERS. Uneori responsabilitatea se manifestă cel mai bine prin critica constructivă ce are ca obiectiv remedierea problemelor, ci nu prin atitudinea de a spune mereu lucruri plăcute de teama unor repercusiuni din partea celor care-și alocă dreptul de a conduce.

Concluzionând, cel mai important lucru pe care eu l-am conștientizat în 2018 a fost beneficiul pe care-l aduce în mișcarea Ashihara-Karate existența mai multor organizații internaționale. Caracterizez acest lucru ca fiind sănătos, deoarece oamenii se adună în cadrul unor structuri în funcție de propriile percepții în ceea ce privește acest stil de arte marțiale, ci nu se lasă subjugați de autoritatea unora sau altora ce doresc să impună o metodologie mondială imperativă.