ÎN AȘTEPTAREA NOULUI DIRECTOR DE DEPARTAMENT ȘI ALOCĂRII BUGETARE…

ak masters, ashihara, karate, ashihara karate, arte martiale, full-contact, federatia romana de arte martiale, fram, buget, financiar, ministerul tineretului si sportului, mts, taxe, cotizatii, campionat national, organigrama
Foto: Pixabay

Din 10 ianuarie a.c., sensei Petrică Bulmagă, centură neagră 3 Dan NIKO, ocupă funcția de secretar general în cadrul Federației Române de Arte Marțiale (FRAM), ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat departamentul Ashihara-Karate va avea un nou director. De asemenea, în luna decembrie 2018 s-a desfășurat, la Poiana Brașov, ședința departamentală, la care au participat reprezentanți ai cluburilor Impression, Carpathian Eagles, Ares Dojo DM, D’Ippon NS, Gethika Team și Sentoki no Seishin. Ordinea de zi a inclus, printre altele, stabilirea programului de activități și a campionatelor pentru 2019.

Astfel, cluburile Impression, Ares Dojo DM și Carpathian Eagles și-au asumat responsabilitatea de a organiza anul acesta, la Brașov, atât campionatul național de kata (18 sau 25 mai), cât și cel de kumite (9-10 noiembrie). De asemenea, cele trei structuri sportive menționate anterior vor colabora și în ceea ce privește a doua ediție a Ashihara Karate Romanian Open, ce va avea loc la Izvorani (județul Ilfov), în perioada 13-14 aprilie (puteți citi aici cum a fost la acest eveniment în 2018). Alte manifestări sportive: Cupa D’Ippon NS (16 sau 23 martie), stagiul pentru antrenori și arbitri (4-6 mai), Cupa Gethika (13 iulie), cantonamentul de pregătire a lotului național (25-27 octombrie) și Cupa Impression (7 decembrie). Datele desfășurării tuturor acestor activități pot fi modificate în funcție de împrejurări.

Recent, FRAM a anunțat cotizațiile pentru anul în curs: viza pentru sportivi este de 50 lei, cea pentru antrenori / instructori – 100 lei, iar autorizația de funcționare a structurii sportive costă 200 lei, ultimele două taxe urmând a fi dublate în cazul în care nu vor fi plătite până la data de 1 aprilie, inclusiv.

În final, vă aduc la cunoștință faptul că proiectul de buget pentru 2019 prevede ca Ministerul Tineretului și Sportului să primească peste 658 milioane de lei, în creștere cu 95% față de anul trecut. În perioada următoare vor fi făcute publice de către autorități sumele repartizate federațiilor naționale, așadar voi reveni cu o informare de îndată ce acestea vor fi disponibile. Vă reamintesc faptul că, în 2018, departamentul Ashihara-Karate din cadrul FRAM a fost finanțat de la bugetul statului cu 146.000 lei, după cum am relatat aici.