ANUL 2018 VINE CU NOUTĂȚI ÎN LUMEA ASHIHARA-KARATE

Foto: Pixabay

Nu e nicio surpriză că acest blog, pe cât de ignorat e în special de către persoanele de care depind multe aspecte decizionale, pe atât de util este. Eu n-am niciun dubiu, mai ales că m-am simțit inclus în rândul „unor saituri care-și desfășoară activitatea pe internet în țări din afara Japoniei, care postează informații confundând NIKO cu alte grupuri” (întregul mesaj al lui Hidenori Ashihara poate fi citit aici). Când se va înțelege că „familia Ashihara” nu se referă strict la apartenența la un singur grup, atunci cu siguranță ne vom afla pe drumul cel bun.

De apreciat ar fi fost dacă mesajul lui Hidenori Ashihara ar fi reprezentat un pas înainte în acest ideal de „familie” de care toată lumea vorbește, ci nu includerea în rândul lui doar a propriilor membri, putându-se fi dat astfel un bun exemplu mai ales în comunitatea din România, în rândul căreia îmi desfășor în principal activitatea. Dacă răsfoiți filele acestui blog online veți observa că sunt puține personalități autohtone care mi-au susținut activitatea până în prezent, tocmai de aceea am considerat oportună o repoziționare. Astfel am intrat în contact cu AIKO, AKI și IAKA, iar orizonturile mele s-au lărgit, deoarece am cunoscut oameni ce percep acest stil de arte marțiale poate în alt mod față de cum am fost eu, cel puțin, obișnuit. În plus, dincolo de ideologiile fiecărei organizații, cele mai multe dintre acestea au ca aspect comun susținerea căii lui Hideyuki Ashihara și poate ar fi mai benefic așezarea tuturor la o masă rotundă și stabilirea unor principii care să stea la baza bunei conviețuiri globale. În acest peisaj, deși mulți nu-și dau încă seama, blogul AK MASTERS reprezintă modalitatea prin intermediul căreia aduc valoare adăugată ideii de unitate în lumea Ashihara-Karate, departe de raționamentele stricte sub egida cărora mi-am desfășurat întreaga carieră sportivă.

Cel mai important, anul 2018 vine cu trei campionate mondiale (NIKO în Kazakhstan, AIKO în Ungaria și AKI în India), care vor implica foarte mulți sportivi îmbrăcați în kimono-uri de Ashihara-Karate. Un aspect interesant este faptul că NIKO se gândește să trimită sportivi japonezi la evenimentul din Astana, ceea ce ar fi oarecum o premieră după ediția din Serbia 2012, deși – dacă-mi aduc bine aminte – atunci au fost numai doi reprezentanți. De asemenea, Hidenori Ashihara intenționează ca, în 2018, să ia parte la diverse seminarii în care va preda aspecte legate de tehnica Ashihara-Karate în viziune proprie, suplimentar față de participările la stagiul de vară din Danemarca și la campionatul mondial din Kazakhstan. N-a precizat ce state sunt vizate, însă având în vedere faptul că România are numeroși sportivi afiliați NIKO, e posibil ca țara noastră să se afle pe listă.

O inovație interesantă disponibilă începând cu luna ianuarie 2018 constă în faptul că se pot depune aplicații online pentru a deveni membri AIKO (detalii aici), organizația cu sediul în Olanda dând astfel dovadă, din punctul meu de vedere, de transparență. Conform scrisorii de final de an, în 2017 AIKO și-a dezvoltat activitatea în țări precum Ungaria, Pakistan, Bulgaria, Turcia și Kazakhstan. Dave Jonkers susține că există și alte state care ar dori să fie incluse în organizația sa și probabil pe viitor vom vedea noi poziționări internaționale în stilul Ashihara-Karate (detalii aici).

Planurile pentru dezvoltarea AK MASTERS vor continua și în noul an care tocmai se așează înainte. Voi continua să fiu cât mai aproape de comunitatea Ashihara-Karate, indiferent de denumirea ei (NIKO, AIKO, AKI, IAKA etc.). Cel mai important scop pe care mi l-am propus în 2018 este să iau „pulsul” cât mai multor evenimente organizate la nivel național și internațional, bineînțeles în limita posibilităților financiare și dacă voi fi bine primit. În final, vreau să vă mulțumesc că mi-ați fost alături până acum și mi-aș dori să vă am alături și pe viitor. Vă sunt recunoscător și nu știu cum aș putea să vă răsplătesc pentru minutele pe care mi le-ați acordat în acest interval de timp, accesând / distribuind postările mele și luând astfel contact cu o mică parte din lumea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *