ANDREY LEVANDIN: ASHIHARA-KARATE AR PUTEA DISPĂREA CA STIL DE ARTE MARȚIALE INDEPENDENT

Andrey Levandin
Facebook Andrey Levandin

Andrey Levandin a început să practice karate în anul 1997, la vârsta de 13 ani. Atunci, el nu a ales stilul de arte marțiale, ci antrenorul, pe Zelenya Nikolay, 3 Dan în Ashihara-Karate, cu renume în orașul său, fiind campion al Rusiei în 1996 și câștigător al Cupei Mondiale din Danemarca, în 1997. Andrey Levandin deține centura neagră 2 Dan și a câștigat Ashihara-Karate Sabaki Challenge Spirit (în 2005, 2006, 2007, 2008 și 2010), a fost campion al Rusiei (în 2006, 2007, 2009 și 2010) și câștigător al Cupei Rusiei (în 2006 și 2007). „«Rețeta» succesului meu a constat în detalii: alimentație bună, cel puțin 10 ore de somn pe zi, consumul de vitamine, analiză video a meciurilor și zilnic 4-5 ore de antrenament cu două luni înainte de competiții. Dar, cel mai important, nu uita să te rogi lui Dumnezeu.”

În prezent, el lucrează ca antrenor, predând două sporturi: ˶All style of karate˝ (disciplina Ashihara-Karate) și „Kickboxing” (disciplina K-1). A început să practice Kickboxing datorită participării la competiția națională „Battle of Champions 2007”. În același an, și-a deschis școala de sport destinată tinerilor, Leii din Caucaz. Acesta a fost și momentul când activitatea lui s-a concentrate pe două direcții: Ashihara-Karate și Kickboxing. „În zilele noastre, e clar că există o dezordine în familia NIKO. Din punctul meu de vedere, organizația pierde treptat credibilitate la nivel mondial. Dacă în urmă cu ceva timp aceasta includea multe țări, acum numărul lor e mic și se observă, totodată, o fragmentare a acesteia. Pentru Hidenori, NIKO reprezintă doar afacere de familie, nefiind interesat să atragă noi forțe. I-aș sugera să-și schimbe abordarea, altfel Ashihara-Karate ar putea dispărea ca un stil de arte marțiale independent. Mie-mi place mult Ashihara-Karate, deoarece e foarte apropiat de realitate. În lumea lui Hideyuki, «Ashihara-Karate este un principiu de viață, o decizie între dreapta și stânga, iar această decizie îți aparține în totalitate». Din păcate, chiar și în Rusia avem asemenea lucruri precum NIKO, motivul fiind lipsa unor lideri competenți. Dar această problemă nu se regăsește numai la noi, ci și în numeroase state unde există structuri organizaționale care susțin NIKO și altele care nu colaborează cu Japonia. La începuturi, lucrurile stăteau altfel: totul era o mare familie unită. Speranța mea constă în faptul că poate situația se va îmbunătăți pe viitor”, a declarat campionul rus.

Planurile lui de viitor includ activitatea de antrenor și educarea generațiilor tinere. „În Rusia avem o vorbă: «Dacă vrei să-L faci pe Dumnezeu să râdă, povestește-I de planurile tale», dar – la modul general – acestea sunt scopurile mele pentru anii ce vor urma”, a concluzionat Andrey Levandin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *