AK MASTERS, PRODUS 100% ROMÂNESC CU ACOPERIRE INTERNAȚIONALĂ. CÂT CÂȘTIG DIN BLOG!

ak masters, ashihara, ashihara karate, karate, full-contact, blog, blogging, arte martiale, sport
Foto: Pixabay

Activitatea de blogging și vlogging este destul de prezentă și în România, o țară de multe ori văzută ca aparținând lumii a treia și care importă trenduri din așa-numitele state civilizate. De-a lungul istoriei, ne-am manifestat ca un popor ce a adoptat ori de câte ori s-a putut de la cuvinte, gramaticalizându-le prin uz, până la obiceiuri străine de valorile noastre naționale. Iar cultura consumeristă modernă este resimțită în toate aspectele societății, mărimea contului bancar devenind un reper important pentru valoarea omului. Ca un făcut parcă, în ultima perioadă am primit tot mai des întrebări referitor la câștigul pe care-l am din blogul AK MASTERS…

Dincolo de orice sumă, esența este reprezentată de pasiune și utilitate. Pasiunea n-ar trebui să fie o chestiune necunoscută practicanților Ashihara-Karate din țară (și nu numai), deoarece cu siguranță nu există persoane care să fi câștigat sume colosale din acest sport, permițându-le să se antreneze în mod profesionist. Iar utilitatea constă în existența unei platforme online (din câte știu eu, singura), care să facă publice informații de orice fel despre acest stil de arte marțiale. Din punctul meu de vedere, AK MASTERS unește toți factorii ce se manifestă în această nișă și oferă tuturor posibilități de exprimare și promovare pe care eu, atunci când eram sportiv, nu le aveam și care, cu siguranță, ar fi fost benefice nu numai pentru evoluția mea, ci și a generației din care fac parte.

Consider că tot ceea ce am câștigat în perioada aceasta valorează mai mult decât o cifră menționată într-un contract. Mă refer la experiență, la dezvoltarea capacității de a asimila reproșurile, la diplomație, la dezvoltarea răbdării, la lărgirea orizonturilor etc. Criticile m-au ajutat să-mi îmbunătățesc activitatea editorială; sunt diamantele pe care le primesc cu bucurie ori de câte ori cineva este deschis, țintind spre perfecționare și dorind să găsesc continuu modalități de a adăuga valoare conținutului deja existent. Dar cel mai important este faptul că am creat povești în jurul acestei comunități. Povești care plac și pe care lumea le citește, astfel cunoscând oameni interesanți. Toți sunt fascinanți dacă le oferi posibilitatea de a se manifesta liber. Soluția unei bune conviețuiri într-o diversitate ideologică și comunicațională constă în umanizare și renunțarea la atitudinea de infailibilitate.

De asemenea, am câștigat prieteni. Mulți! Fiecare accesare a materialelor pe care le postez ne face parteneri de conversație. Deși indirectă, din cauza faptului că încă vă simt timizi atunci când ar trebui să vă exprimați opiniile. În timp sunt convins că se va îmbunătăți această modalitate de relaționare, vom elimina împreună subiectele tabu și vom avea curajul de a îndrăzni să ne maturizăm împreună. Pentru că și eu, la fel ca oricine altcineva, învăț. Am o pregătire profesională în jurnalism, dar nu-mi place domeniul mass-media. Nu mă regăsesc în el, deoarece rareori se întâmplă să existe echilibru. Din păcate, lumea crede că dacă începi să scrii (chiar și numai online), deja faci presă. Eu nu-mi atribui acest rol. Eu doar îmi folosesc timpul liber pentru a discuta despre fenomenul Ashihara-Karate și invit alături de mine pe oricine dorește să adauge o filă la foiletonul AK MASTERS, relaționând cu respect chiar dacă sunt publicate afirmații care nu (ne) plac.

Dincolo de investiția financiară pe care mi-o asum pentru ca oamenii interesați de sportul Ashihara-Karate să aibă o sursa de informare, pentru mine tot ce se întâmplă pe această platformă constituie emoție. Nu mă grăbesc să cresc și nu-mi doresc să mă îmbogățesc peste noapte, ci mai degrabă să găsesc o modalitate prin intermediul căreia articolele mele să ajungă la cât mai mulți practicanți, iar sfaturile și ideile mele să fie considerate utile. Cred în egalitate, chiar dacă poate statutul social ne diferențiază. Dacă ne vom raporta mereu la ceilalți de pe poziții de superioritate (versus inferioritate), atunci ne pierdem calitatea umană. Proiectul AK MASTERS are capacitatea de a aduce la aceeași masă comunicațională absolut orice și pe oricine reprezintă acest stil de arte marțiale. Și, foarte important, poate face aceasta contextualizând universal, fiindcă deține toate atuurile pentru a-și îndeplini obiectivul.

Așadar, nu banii sunt cei mai importanți; uneori aceștia ne obligă să alergăm maratonul numit viață în ritm de sprint, astfel riscând să nu ajungem la final. Să nu irosim timpul! Trebuie să ne ocupăm de lucruri care ne aduc bucurii, pentru că întâietatea interesului financiar distruge plăcerea. Iar dacă prestezi activități fără pasiune, atunci clar te afli pe un drum greșit. Cred cu tărie că blogul AK MASTERS face diferența, iar dacă cineva îl consideră incomod, atunci înseamnă că nu s-a maturizat. Nu este prima dată când spun că pe mine nu mă interesează nicio organizație în mod special și n-am nicio obligație față de niciuna (deși colaborez cu toate), dar dacă acestea țintesc internațional, atunci este obligatoriu să accepte multiculturalitatea.